img_20160929_165928

28 вересня відбулась зустріч учасників Коаліції “За ліберальну податкову реформу”  з представниками Міністерства фінансів України: заступником Міністра фінансів України Євгеном Капінусом та керівником офісу реформ Міністерстві фінансів України Яною Бугрімовою.

Обговорювали законопроект з удосконалення податкової системи, який Мінфін розробив спільно з бізнесом, громадськими експертами та депутатами.

Презентація за посиланням:

http://www.minfin.gov.ua/uploads/redactor/files/Presentation%20taxes.pdf

Окрему увагу приділили питанням реформування Державної фіскальної служби, ліквідації податкової міліції, автоматичного відшкодування ПДВ, захисту податкового кредиту, трансформації податку на прибуток у податок на розподілений прибуток (виведений капітал), окремим пільгам по ПДВ, лібералізації ринку РРО та переходу до використання смартфонів та планшетів в якості РРО.

Також обговорювались окремі проблеми і пропозиції учасників ринків будівництва, виробництва біопалива, ІКТ, аграрної та туристичної галузі.

Більшість учасників Коаліції та запрошених підприємців висловлювались позитивно щодо проекту змін до Податкового кодексу, наголосили на необхідності його прийняття і продовження реформи у 2017 році з переліком декількох конкретних наступних кроків податкової реформи.

За підсумками дискусії члени Коаліції галузевих асоціацій “За ліберальну податкову реформу” підготують спільну резолюцію та лист-підтримки обговореному проекту.

Опубліковано у Новини Коаліції | Теґи: , , , , , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Залишити коментар